Pontjodikromo te moe in kwalificatie

Sidane Pontjodikromo te vermoeid in Van Mossel Kia Dutch Open

Bron: AD 12-07-2022

Op het Van Mossel Kia Dutch Open bij tennisvereniging ALTA in Amersfoort is Sidane Pontjodikromo van de Baarnse LTC uitgeschakeld. Hij verloor gisteren met 6-2, 5-7 en 6-2 van Ivan Gakhov.

De Russische tennisser, die al een tijdje in Barcelona woont, was zeker in de derde set een maatje te groot voor de 21-jarige Pontjedikromo. “In die fase van de wedstrijd was ik gewoon vermoeid”, zo vertelde Pontjodikromo na afloop. “Ik heb in de aanloop naar dit toernooi geen moment rust gehad. Ik stond afgelopen zondag na een toernooi in Hamburg direct hier op de baan tegen Georgii Kravchenko uit de Oekraïne.”

Op dat moment kon het publiek al de vermoeidheid van het jonge talent in de tweede en beslissende set al opmerken. Na een 4-1 voorsprong wist hij de wedstrijd ternauwernood via een tiebreak naar zich toe te trekken. “Tegen Gakhov ging bij mij in de derde set het licht langzaam uit”, verzuchtte Pontjodikromo. “Gelukkig blijf ik nog in het toernooi. Ik dubbel morgen met Deney Wassermann.”

Jelle Sels was kansloos tegen Carlos Carballes Bae. Het werd 6-4, 6-3 voor de als tweede geplaatste Spanjaard. De 22-jarige Max Houkes, die een wildcard kreeg, speelde tegen Timofey Skatov. De Kazach, die op de 227ste plaats op de wereldranglijst staat, verloor verrassend met 7-6, 7-6 van de Nederlander die nog net bij de beste 800 mondiale tennissers hoort.

Vandaag speelt Robin Haase om 13.30 uur tegen de als vierde geplaatste Spanjaard Carlos Taberner. Om 19.00 uur tennist titelverdediger Tallon Griekspoor zijn eerste partij tegen de Spanjaard Xavier Barranco Cosano.

De Dutch Open duurt tot en met aanstaande zondag aan de Meester Th. Heemskerklaan 32. De finale staat zondag om 14.00 uur gepland.

Foto: Philip Knops

Dinsdag 18 juli

Wegens regen zijn de wedstrijden gestaakt.
De wedstrijden worden naar verwachting vanaf 00:00 hervat. 

 

Eventuele wijzigingen in het speelschema kunt u hier bekijken.