Veel toptennissers van de partij

Veel toptennissers van de partij tijdens het Van Mossel Kia Dutch Open!

Persbericht

Amersfoort, 24 juni 2021 – Het ‘Van Mossel Kia Dutch Open’ gaat door en we hebben een definitieve spelerslijst met een sterk bezet deelnemersveld. De absolute Nederlandse top en spelers van internationale allure maken zich op voor dit unieke evenement van 11 t/m 18 juli.

Toernooidirecteur Tom Nijssen zegt hierover: “De inschrijving voor het Van Mossel Kia Dutch Open is gesloten en hieruit blijkt dat we een fantastisch en sterk deelnemersveld hebben! Het is mooi om te zien dat Tallon Griekspoor, de huidige nummer 124 van de wereld en dit jaar al winnaar van de ATP Challengers van Praag en Bratislava, naar Amersfoort komt. Ook Botic van de Zandschulp, die dit jaar nog de tweede ronde van Roland-Garros haalde, en Robin Haase, voormalig nummer 33 van de wereld, hebben hun deelname toegezegd. Tot slot heeft Jesper de Jong, finalist in de dubbel van de vorige editie in 2019 en recent winnaar van de ATP Challenger in Almaty, zich ook aangemeld.

Verder ben ik vereerd dat verdedigend kampioen Mats Moraing, winnaar in het enkelspel van de vorige editie in 2019, zijn titel komt verdedigen en dat finalist 2019 Kimmer Coppejans ook dit jaar weer aanwezig zal zijn op het Van Mossel Kia Dutch Open.”

Wilt u er ook bij zijn?

Mocht u het leuk vinden absoluut toptennis te aanschouwen dan zijn tickets beschikbaar via www.vanmosselkiadutchopen.nl/tickets/. Voor informatie en het laatste nieuws bezoek de toernooiwebsite: www.vanmosselkiadutchopen.nl. Wees welkom!

De loting voor het speelschema

De loting, waaruit duidelijk wordt welke spelers wanneer tegenover elkaar komen te staan op de rode gravelondergrond, staat onder voorbehoud gepland op 10 juli. Details en locatie worden voorafgaand aan de start van het toernooi bekendgemaakt.

Over het toernooi

Het internationale ATP Challenger tennistoernooi vindt plaats van 11 t/m 18 juli 2021 bij tennisclub ALTA in Amersfoort. Elf jaar na het laatste toernooi, welke Novak Djokovic op zijn naam wist te schrijven, keerde het Dutch Open in 2019 terug in Amersfoort, met als winnaar Mats Moraing. In een zinderende finale won de bijna twee meter lange Duitser met 6-2, 3-6 en 6-3 van de Belg Kimmer Coppejans. In de dubbel wonnen de Finse Harri Heliovaara en Emil Ruusuvuori overtuigend van het duo Jesper de Jong en Ryan Nijboer. Het was een prachtige tennisweek en deze gaan wij in 2021 weer voortzetten!

KNLTB

“We zijn trots dat het Van Mossel Kia Dutch Open in Amersfoort door kan gaan. Het is belangrijk voor het toptennis in Nederland dat onze internationale spelers zich met buitenlandse spelers kunnen meten tijdens dit toernooi en hiermee belangrijke punten kunnen halen voor de internationale ranglijst. Met ondersteuning van de KNLTB kunnen zoveel mogelijk tennisfans van toptennis genieten in Amersfoort,” aldus Jacco Eltingh, technisch en commercieel directeur van de KNLTB.

Bekijk hier de definitieve spelerslijst.

Fotobijschrift: Tallon Griekspoor
Bron fotomateriaal: @Tennisimages.com/Henk Koster

Dinsdag 18 juli

Wegens regen zijn de wedstrijden gestaakt.
De wedstrijden worden naar verwachting vanaf 00:00 hervat. 

 

Eventuele wijzigingen in het speelschema kunt u hier bekijken.