Het toernooi gaat door!

Van Mossel Kia Dutch Open gaat door!

Alle ogen van de tenniswereld waren gericht op de organisatie van het Van Mossel Kia Dutch Open en de knoop is doorgehakt. De tweede editie van deze ATP Challenger vindt aankomende zomer plaats van 11 t/m 18 juli bij tennisvereniging ALTA in Amersfoort. Prachtig nieuws!

Top tennis

“Dit is de eerste ATP Challenger in de buitenlucht dit jaar en het enige gravel toernooi, wij zijn hierdoor ook ontzettend blij en dankbaar dat wij dit kunnen en mogen organiseren in dit bijzondere jaar”, aldus Tom Nijssen, voormalig prof en toernooidirecteur. “Door de schaarste van toernooien verwachten wij echt de top aan nationaal en internationaal tennis talent. Zo goed als zeker zullen Robin Haase, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, Jesper de Jong en Ryan Nijboer erbij zijn; het belooft echt een fantastisch toernooi te worden”, zegt Tom Nijssen.

Over het toernooi

Na elf jaar keerde het Dutch Open in 2019 terug in Amersfoort, waar Mats Moraing het eerste toernooi op zijn naam heeft geschreven. In een zinderende finale won de bijna twee meter lange Duitser met 6-2, 3-6 en 6-3 van de Belg Kimmer Coppejans. In de dubbel wonnen de Finse Harri Heliovaara en Emil Ruusuvuori overtuigend van het duo Jesper de Jong en Ryan Nijboer. Het was een prachtige tennis week en deze gaan wij in 2021 weer voorzetten! De kaart verkoop start halverwege juni op de website: vanmosselkiadutchopen.nl. Wees welkom!

KNLTB

“We zijn trots dat het Van Mossel Kia Dutch Open in Amersfoort, ondanks alle onzekerheden door de coronamaatregelen, door kan gaan. Het is belangrijk voor toptennis in Nederland dat onze internationale spelers zich met buitenlandse spelers kunnen meten tijdens dit toernooi en belangrijke punten kunnen halen voor de internationale ranglijst. Met ondersteuning van de KNLTB kunnen zoveel mogelijk tennisfans van toptennis genieten in Amersfoort,” aldus  Jacco Eltingh, technisch en commercieel directeur van de KNLTB.

Foto: Menno Ringnalda

TEST Dinsdag 18 juli

Wegens regen zijn de wedstrijden gestaakt.
De wedstrijden worden naar verwachting vanaf 00:00 hervat. 

 

Eventuele wijzigingen in het speelschema kunt u hier bekijken.