Tallon Griekspoor verder

Tallon Griekspoor verder, geen Franse feestdag

Bron: AD 15-07-2022

Op de vierde speeldag van het Van Mossel Kia Dutch Open won titelverdediger Tallon Griekspoor in de tweede ronde van de Hongaar Zsombor Piros. Het werd 6-4, 6-7, 6-1 voor de huidige nummer 47 van de wereld.

Mats Moraing werd uitgeschakeld. De Duitser, die in 2019 bij de terugkeer de titel won, was een maatje te klein voor Vitaliy Sachko. De tennisser uit Oekraïne schoof hem in twee sets aan de kant: 6-3, 7-6.

De Japanner Taro Daniel, die als vijfde is geplaatst en tot één van de favorieten behoort voor de eindzege, won overtuigend van de Fransman Laurent Lokoli met 6-1, 6-2. Daniel speelt morgen in de kwartfinale tegen de als tweede geplaatste Spanjaard Bernebe Zapata Miralles, die als derde is ingeschaald.

Het was gisteren verder niet bepaald een feestdag voor de Fransen. Op nota bene ‘quatorze juillet’ vlogen alle Franse spelers die in actie kwamen, uit het toernooi. Alleen de 18-jarige Luca Van Assche, die een dag eerder al succesvol was, is nog over in het enkelspel in Amersfoort.

In het dubbelspel hield het Nederlandse koppel Robin Haase en Sem Verbeek het hoofd koel. Zij wonnen met 2-6, 6-4 en 10-8 in de supertiebreak van Alexander Maarten Jong en Bart Stevens. Haase en Verbeek spelen morgen in de halve finale tegen het als derde geplaatste duo Sander Arends en David Pel.

Griekspoor en Max Houkes, die zich woensdag al bij de laatste acht schaarde, zijn de laatste twee landgenoten in het enkelspel. Houkes treft vandaag Ivan Gakhov rond de klok van 14.00 uur. Griekspoor stuit voor een plek bij de laatste vier op Oekraïener Sachko, vanaf 19.00 uur op het complex van ALTA.

Foto: Philip Knops

Dinsdag 18 juli

Wegens regen zijn de wedstrijden gestaakt.
De wedstrijden worden naar verwachting vanaf 00:00 hervat. 

 

Eventuele wijzigingen in het speelschema kunt u hier bekijken.