Swim to Fight Cancer

Van Mossel Kia Dutch Open steunt Swim to Fight Cancer

Dit jaar ondersteunt de organisatie van het Van Mossel Kia Dutch Open vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid Swim to fight Cancer. Dit landelijke evenement is een recreatieve zwemtocht door natuurlijk open water waarbij de deelnemers zich laten sponsoren en zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek. Swim to Fight Cancer heeft als missie om ervoor te zorgen dat over één of twee generaties kanker een chronische in plaats van dodelijke ziekte zal zijn.

Het Van Mossel Kia Dutch Open draait natuurlijk in de eerste plaats om toptennis. Toch wil de organisatie niet voorbijgaan aan het feit dat sporten niet voor iedereen mogelijk is. Daarom steunt de organisatie van deze ATP Challenger dit jaar het goede doel Swim to Fight Cancer.

“Iedereen moet kunnen sporten. Sport is belangrijk, zowel fysiek als mentaal. Ook voor mensen die ziek zijn. Het gaat om fit worden en fit blijven”, vertelt Ans Oude Luttikhuis, voorzitter van Stichting TopSport Amersfoort. “Het zou fantastisch zijn als er minder mensen overlijden aan deze ziekte, maar ook als patiënten tijdens de behandelingen minder ziek worden en kunnen blijven sporten. Met het Van Mossel Kia Dutch Open steunen we graag het onderzoek naar kanker en met Swim to Fight Cancer doen we dat op de sportieve manier die bij ons past.”

Dirk van Garderen, verantwoordelijk voor de catering tijdens het toernooi en mede-initiatiefnemer van Swim to Fight Cancer Amersfoort 2022, bracht STSA en het evenement met elkaar in contact: “Na het succes van de eerste editie in Amersfoort in 2019 ben ik blij dat we wederom onze deelnemers, vrijwilligers en de stad Amersfoort een ‘once in a lifetime experience’ mogen aanbieden en tegelijk onze missie proberen te vervullen. Bij de wekelijkse trainingen en onze clinic met Sharon van Rouwendaal (wereldkampioene 10 km open water zwemmen in 2022) zie ik hoe veel plezier deelnemers beleven aan sporten en zo tevens een steentje bijdragen aan het onderzoek naar kanker. Sporten is belangrijk voor iedereen. Tijdens het Van Mossel Kia Dutch Open is de aandacht gericht op toptennis en niet op de recreanten. Ik ben trots op Stichting TopSport Amersfoort en Van Mossel Kia dat zij met behulp van Fight Cancer een brug bouwen tussen deze twee sportieve evenementen en ben blij met de ondersteuning van de gemeente Amersfoort hieraan.

De organisatie van het Van Mossel Kia Dutch Open doneert tien procent van de opbrengst van de catering tijdens het toernooi aan Swim to Fight Cancer. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het toernooi merchandise te kopen waarvan de opbrengst direct naar het goede doel gaat.

Over Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight Cancer. De zwemtocht is voor het eerst georganiseerd in 2014 en inmiddels uitgegroeid tot een succesvol evenement met in 2022 13 edities door heel Nederland. Volwassen deelnemers zwemmen ongeveer 2000 meter door natuurlijk buitenwater en voor kinderen is er een speciale Kids Swim van 500 meter. Alle deelnemers laten zich sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker en preventie. Ook in Amersfoort kun je deelnemen. Op 11 september 2022 vindt hier de tweede editie van Swim to Fight Cancer Amersfoort plaats!

Meer weten over Swim to Fight Cancer? Klik hier voor de website.

Koop nu uw tickets

Tickets voor het Van Mossel Kia Dutch Open zijn online beschikbaar via www.vanmosselkiadutchopen.nl/tickets.

Dinsdag 18 juli

Wegens regen zijn de wedstrijden gestaakt.
De wedstrijden worden naar verwachting vanaf 00:00 hervat. 

 

Eventuele wijzigingen in het speelschema kunt u hier bekijken.