Frans-Duitse strijd resteert

Een Frans-Duitse strijd resteert op het Dutch Open

Op het gravel van ALTA worden vandaag de halve finales van het vierde Van Mossel Kia Dutch Open afgewikkeld. Voor het eerst sinds 2019 ontbreekt een Nederlandse tennisser in de halve eindstrijd.

Bron: AD 22-7-2023, Arjan Klaver

De opvolger van Tallon Griekspoor, die dit ATP-challengertoernooi in de afgelopen twee jaar op zijn naam schreef, komt uit Frankrijk of Duitsland. Alec Deckers, die donderdag vriend en vijand verraste door de als derde geplaatste Brit Jan Choinski in twee sets te verslaan, werd gestuit door ‘straatvechter’ Titouan Droguet. De zoon van Richard Kraijicek, de laatste landgenoot in het enkelspel, had geen antwoord op de vechtlust en de service van de Fransman, die de bal soms met snelheden van rond de 210 kilometer per uur over het net sloeg.

Verrassend

Droquet, die als achtste is geplaatst, won moeizaam met 6-3, 4-6, 6-3 en staat vandaag verrassend genoeg tegenover de Fransman Mathys Erhard. De tennisser uit Parijs die een paar jaar in Amsterdam woonde, speelde gisteren tegen de als eerste geplaatste Facundo Dias Acosta. De Argentijn verloor de eerste set met 6-3 en gaf wegens lichamelijke malheur de strijd op.

Aan de andere kant van het speelschema had Maximilian Marterer geen enkel probleem met Michael Geerts. De Duitser, die een paar weken geleden nog de derde ronde op het gras van Wimbledon bereikte, serveerde prima en won met 6-1, 6-2 van de Belg.

Het was in Amersfoort sowieso geen al te beste dag voor onze zuiderburen. De collega van Geerts, Gauthier Onclin uit Luik, had tegen de Duitser Rudolf Molleker heel snel door dat de kwartfinale zijn Waterloo zou worden. Met 6-2, 6-2 ging de Belg eraf.

Lichtpuntje

Een lichtpuntje voor het Nederlandse tennis was de finaleplaats voor Mats Hermans en Sander Jong. Zij versloegen het Braziliaanse dubbelkoppel Filipe Meligeni Alves en Eduardo Ribeiro met 7-6, 6-2. Vandaag staan onze landgenoten in het titelgevecht tegenover het Franse koppel Manuel Guinard en Gregoire Jacq.

Dinsdag 18 juli

Wegens regen zijn de wedstrijden gestaakt.
De wedstrijden worden naar verwachting vanaf 00:00 hervat. 

 

Eventuele wijzigingen in het speelschema kunt u hier bekijken.