‘Een Deense Muur’

Publiekslieveling Niels Visker stuit tijdens Dutch Open op Elmer Moller: ‘Ik speelde tegen een Deense muur’

Niels Visker kreeg door zijn speelstijl het predicaat publiekslieveling opgespeld op het Van Mossel Kia Dutch Open. Totdat na twee indrukwekkende partijen het grote tennistalent Elmer Moller tegenover hem stond. „Ik speelde tegen een Deense muur.”

Bron: AD 17-7-2023, Arjan Klaver

Na de verloren partij tegen Moller op baan 2 pakte de Groninger zijn tas in, opende het toegangshek en vertrok met een flinke teleurstelling op zijn gelaat naar een rustig deel van het tenniscomplex om aan zijn cooling down te beginnen. Visker heeft ervaren dat de Deen zijn achternaam alle eer aan doet.

‘Handige jongen’

„Hij was gewoon goed”, stelt Visker nuchter vast op het moment dat hij met beide tennisschoenen weer op het gravel is teruggekeerd. ,,In de afgelopen dagen heb ik Moller zien spelen in de kwalificaties. Tegen mijn landgenoot Sidané Pontjodikromo had hij het niet eenvoudig (6-3, 7-6 red.). In zijn tweede partij tegen de Spanjaard Marti Pujolras (6-2, 6-1 red.) vond ik hem erg solide. Het is een handige jongen. Ik zag wel dat zijn forehand niet al te sterk was. Dus ik heb Moller op dat onderdeel behoorlijk bestookt. Zonder succes.”

Met 6-2, 6-1 moest de 21-jarige Groninger het hoofd buigen voor de Deen die een jaartje jonger is. „Flink balen, dus.”

Schouderblessure

Nadat de gravelwolken enige tijd waren opgetrokken, verschijnt voorzichtig een glimlach op het gezicht van de nummer 743 van de tenniswereld, die ruim een maand geleden de Baarnse Lawn Tennis Club vertegenwoordigde in de eredivisie gemengd. „Ik merk wel dat ik op de weg terug ben”, vertelt hij. „2022 was namelijk niet bepaald mijn jaar. Tussen oktober 2021 en augustus 2022 heb ik tien maanden niet binnen de lijnen gestaan. Ik had een zware schouderblessure, die ik uitgerekend opliep in de finale van het Nederlands kampioenschap voor mannenteams. Mijn club Suthwalda uit Zuidwolde won de finale en de titel. Ik zat in de lappenmand.”

Na de operatie volgde een revalidatieperiode die hij met nog eens drie maanden moest verlengen vanwege een enkelblessure. „Ik was ook blij dat ik in Amersfoort kon deelnemen aan de kwalificaties.”

Mijn service-volley heb ik dus niet van een vreemde – Niels Visker

Het publiek genoot van zijn agressieve tennisstijl. In de eerste ronde van de kwalificaties tegen de Braziliaan Eduardo Ribeiro op het centre court kreeg hij de handen van het publiek op elkaar. Volgens Visker heeft hij deze stijl van kindsbeen af geleerd van zijn vader Alwin die in Groningen een tennisschool bestiert. „Mijn service-volley heb ik dus niet van een vreemde.”

Future toernooien

Via een spannende driesetter tegen Ryan Nijboer (7-6, 3-6 en 7-5) maakte Visker een dag later zijn debuut op een challengertoernooi. Hij werd echter vanaf de eerste slagenwisseling met zijn neus op de feiten gedrukt. De sterke Deen had net even meer klasse in huis. „Morgen ga ik na een ochtendtraining weer terug naar Groningen. Dan ga ik me opmaken voor een paar future toernooien in Denemarken en Nederland. Daarna trek ik de wereld weer in met als doel om tegen het einde van het jaar dicht in de buurt te komen van de eerste 500 plaatsen op de wereldranglijst.”

De jonge Groninger, die drie jaar geleden na het behalen van zijn vwo-diploma het proftennis binnenwandelde, weet dat hij voorlopig voor een eenzaam bestaan heeft gekozen. „Soms mis ik mijn familie en vrienden. Gelukkig is in deze zomerperiode mijn vriendin Fleur mijn vaste reisgenoot.”

Dinsdag 18 juli

Wegens regen zijn de wedstrijden gestaakt.
De wedstrijden worden naar verwachting vanaf 00:00 hervat. 

 

Eventuele wijzigingen in het speelschema kunt u hier bekijken.