Alec Deckers - Van Mossel Kia Dutch Open 2023

9 spelers uit top 200!

Dutch Open met negen tennissers uit top 200 van de wereldranglijst: ‘Dé plek voor aanstormende talenten’

Het Van Mossel Kia Dutch Open tennistoernooi bij ALTA in Amersfoort heeft over twee weken meerdere spelers uit de top 200 van de wereldranglijst over de vloer. Het is de vijfde editie van het grootste ATP- tennistoernooi op gravel in Nederland. Het toernooi begint op 14 juli en de finale is gepland op zondag 21 juli.

Door: Arjan Klaver, 28 juni 2024

Toernooidirecteur Tom Nijssen begroet binnenkort negen spelers uit de mondiale top 200 op het complex van ALTA. “We zijn blij met de komst van de Manuel Juan Cerundolo. Deze Argentijn stond 2 jaar geleden nog op de 79ste plaats. Hij is op de terugweg en dat geldt ook voor Bernabe Zapata Miralles die inmiddels flinke stappen maakt om straks weer bij de beste 40 tennissers van de wereld te behoren”, aldus Nijssen.

“Dat geldt in mindere mate voor de Tsjech Jiri Vesely. Deze routinier stond negen jaar geleden nog 35ste op de ATP-ranking maar kan nog een flink balletje slaan. Daarnaast kunnen we weer de sympathieke Belg Joris de Loore begroeten die de 191ste plek bezet in het mondiale tennis.”

Alec Deckers

Uiteraard zijn het niet alleen tennissers uit het buitenland die straks aan het net staan op het Dutch Open. Zo doet Alec Deckers mee, de zoon van de voormalig Wimbledon-kampioen Richard Krajicek. “Vorig jaar was hij de publiekslieveling samen met de Duitser Maximilian Marterer die in een tweesetter de Fransman Titouan Droguet versloeg”, aldus Nijssen.

Marterer staat inmiddels op een 87ste plaats en krabbelt, net als een deel van de tennissers die op het Dutch Open staan, weer terug naar de plek waar ze ooit stonden. De titelverdediger stond zes jaar geleden bij de beste 50 spelers. Jesper de Jong (ATP 119) daarentegen ontbreekt voor het eerst op het Amersfoortse gravel. “Kijk, in de afgelopen vijf jaar is het Dutch Open dé plek voor aanstormende nationale en internationale tennistalenten die hun positie op de ATP-ranking willen verbeteren. En dat maakt dit jaarlijkse toernooi zo interessant. De tennisser die in juli voor het publiek acteert op het Dutch Open kan de topper van morgen zijn.”

TEST Dinsdag 18 juli

Wegens regen zijn de wedstrijden gestaakt.
De wedstrijden worden naar verwachting vanaf 00:00 hervat. 

 

Eventuele wijzigingen in het speelschema kunt u hier bekijken.